Als Java programmeur werk je in een team van 7 developers gespecialiseerd in het ontwerpen en (door)ontwikkelen van Freepack Software. Freepack Software B.V. is al 20 jaar leverancier van stabiele programmatuur voor de flexmarkt. Ons pakket is ontwikkeld op basis van jaren ervaring in de branche bij honderden gebruikers. Inmiddels maken al vele uitzendorganisaties, zowel ABU-leden of NBBU-leden als niet leden, dagelijks intensief gebruik van het pakket.

Je overziet de architectuur van de hele applicatie en werkt nauw samen met andere collega’s. Je bent enerzijds betrokken bij het behouden van de kwaliteit van de bestaande software (de continuïteit) en anderzijds betrokken bij innovatie; het verder ontwikkelen van nieuwe producten (oa. apps en nieuwe portals).

Je hebt een belangrijke rol in het bepalen van de langetermijnstrategie. Je zit dagelijks met je vingers aan de knoppen. Je hebt de kwaliteiten van een Softwarearchitect die samen met het team de lange-termijn lijnen uitzet. Binnen de afdeling leg je op basis van de nieuwste technieken een duidelijke visie neer. Je ondersteunt de uitvoering van de projecten door het vastleggen en standaardiseren van werk- en testmethodieken.

Je bent in staat om mee te denken vanuit het perspectief van de eindgebruiker en dat te vertalen naar het perspectief van de ontwikkelaar en vice versa. Je bent een resultaatgerichte programmeur die anderen inspireert, motiveert en laat groeien!

Dit is wat je gaat doen:

 • Het planmatig ontwikkelen en onderhouden van programmatuur en de zorg voor de continuïteit hiervan.
 • Ondersteuning van andere afdelingen bij het oplossen van problemen op het gebied van de programmatuur.
 • Regulier overleg en afstemming met andere afdelingen over de prioriteit en functionaliteit
 • Onderhouden van de benodigde documentatie m.b.t. de ontwikkeling
 • Testen van zelfgeschreven programmatuur en van je collega’s

Dit is wie jij bent:

 • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring in (salaris-) softwareontwikkeling
 • Inhoudelijke kennis van relevante ontwikkeltechnieken (Java, SQL)
 • Ervaring met Scrum/agile methodieken.
 • Je bent goed op de hoogte van de veranderende IT-omgeving en nieuwste technieken.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.
 • Minimaal HBO werk- en denkniveau.

Arbeidsvoorwaarden:

Freepack biedt je een leuke en afwisselende baan in een gezellig, dynamisch team. Er heerst een informele werksfeer, met veel ruimte voor eigen ideeën waarin continu nieuwe uitdagingen en ontwikkelingen in de dienstverlening plaats vinden. Freepack biedt een marktconform salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. We vertellen je er graag meer over.

Direct solliciteren:

Voor meer informatie over de vacature kan contact opgenomen worden met Frans van Duijnen +31 (0)172-427027 of info@freepack.nl. Vanzelfsprekend worden alle reacties vertrouwelijk behandeld.