Beste relatie van Freepack,

Via deze weg brengen wij u het droevige nieuws dat Bert van Duijnen, mijn vader en oprichter van Freepack Software, op 13 september j.l. is overleden. Krachtig tot op het laatste moment, met een grapje hier en daar tot ook nog een serieus gesprek. De oneerlijke en verloren strijd tegen kanker heeft hem doen beslissen om vroegtijdig zelf uit het leven te stappen.

Sommige klanten kennen hem nog van het eerste uur, uit de tijd dat Freepack werd geïnstalleerd met diskettes en hij het pakket zelf kwam demonstreren, installeren en inrichten. En hij verzorgde in de begintijd ook zelf de trainingen vanuit zijn rol als commercieel directeur. Samen met Kasper Bultje als technisch directeur heeft hij Freepack in 1995 opgericht, maar ook daarvoor hadden de twee compagnons al samengewerkt in het bedrijf Databert sinds 1984. Met Freepack gestart vanuit de zolderkamer bij ons thuis, doorgegroeid naar een gehuurd kantoortje aan de Handelsweg in Alphen aan den Rijn, waarna ze al redelijk snel in 1998 een eigen pand betrokken aan de Wilhelminalaan, waar Freepack nu nog steeds is gevestigd.

Ook heeft hij in 1998 het bedrijf Armslag Opleidingen BV opgericht, welke later in 2000 is overgenomen door Gabriela Strahm en Bob Groos en wat nog steeds succesvol is in de flexmarkt. Sinds het jaar 2000 is Bob Tolk bij Freepack gekomen als algemeen directeur en in 2016 heb ik het bedrijf en de directievoering overgenomen. Sinds de oprichting is Freepack een echt familiebedrijf en bezig met een innovatieslag vanuit een stabiele basis en met oog voor de toekomst.

Bert had een sterk commercieel inzicht en uit zijn hand komt dan ook de basis van de ‘Freepack formule’, het originele Freepack logo met de ‘florijn’ erin als teken en de
eerste slogan ‘automatiseren zonder investeren’. Onder zijn leiding werden regelmatig Freepack Seminars en Klantcontactdagen georganiseerd, waarin hij zelf als expert meedeed in de paneldiscussies met de brancheorganisaties. Later werden de seminars omgedoopt naar de Freepack Themadag, welke we vandaag de dag nog steeds organiseren, met dezelfde passie als vroeger.

We zullen mijn vader blijven herinneren om zijn gastvrijheid, passie en inzet als ondernemer, zijn humor en doorzettingsvermogen. Hij was ook resoluut en volhardend in zijn beslissingen, tot op het laatste moment. Een goede eigenschap voor een succesvol ondernemer. Bert is 72 jaar geworden. Veel te jong, maar hij heeft een prachtig leven geleefd. We gaan hem missen als mens en na het verdriet blijven de mooie herinneringen bestaan. Hij leeft voort in mij en mijn gezin, in Freepack en in de mensen in ons prachtige team, het familiebedrijf Freepack!

De uitvaart heeft inmiddels in besloten kring plaatsgevonden.

Met vriendelijke groet,
Frans van Duijnen
Algemeen Directeur